Søg
Close this search box.

Case

Betinget dom for halsgreb

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Betinget dom for halsgreb

Advokat Dickmeiss repræsenterede en klient, der var tiltalt for at have overtrådt straffelovens § 245, idet han skulle have udøvet vold af særlig farlig, rå og brutal karakter ved bl.a. at have taget halsgreb på sin tidligere kæreste.
Klienten erkendte, at han og kæresten havde haft et skænderi og at han i den forbindelse havde taget fat i hendes hals en gang. Kæresten forklarede, at den tiltalte gentagne gange og i længere tid havde haft fat om hendes hals med begge hænder og at hun i den forbindelse flere gange ikke kunne trække vejret. Ved den lægelige undersøgelse af kæresten blev der konstateret nogle røde mærker på halsen, men der blev ikke fundet nogle punktformede blødninger i eller omkring øjnene.
På denne baggrund fandt Retten ikke, at der var grundlag for at statuere, at volden havde haft en særlig farlig, rå eller brutal karakter og dømme efter straffelovens § 245, men alene grundlag for at dømme for en overtrædelse af den almindelig voldsbestemmelse i § 244. På grund af at volden var begået mellem ex-kærester og som følge af klients personlige forhold, blev han idømt 3 måneders betinget fængsel på nærmere angivne vilkår.

Advokatfirmaet Dickmeiss har kontor i Odense og hjælper dagligt mange med spørgsmål vedrørende familiesammenføring og opholdstilladelse.

Del indlæg