Søg
Close this search box.

Økonomisk Kriminalitet

Hvad er økonomisk kriminalitet?

Økonomisk kriminalitet dækker over organiserede og systematiske forbrydelser, der begås af virksomheder eller enkeltpersoner.

Økonomisk kriminalitets samlede effekt på samfundet er stor, og de er efterforskningsmæssigt tunge, hvilket gør dem svære at dømme. Det kræver specialindsigt som forsvarsadvokat at kunne navigere i komplicerede sager om økonomisk kriminalitet

Økonomisk it-kriminalitet

Økonomisk it-kriminalitet er en af de absolut største kategorier indenfor økonomisk kriminalitet. I dag ser vi mange forskellige former for økonomisk it-kriminalitet, som f.eks. følgende:

  • Misbrug af betalingskort og digitalt identitetstyveri
  • Investeringssvindel med f.eks. kryptovalutaer som bitcoin
  • Falske webshops
  • Hacking med det formål at lænse virksomhedskonti


Og meget andet.

Et godt tegn på, at dette felt er voksende, er at der på et halvt år indløb over 12.000 anmeldelser til politiets center for økonomisk it-kriminalitet, der åbnede i 2018.

Økonomisk kriminalitet straf

Straffen for økonomisk kriminalitet er hård, selvom der typisk ikke indgår fysisk skade på personer i disse sager. Vores samfund er bygget op om tillid til hinanden, og her er økonomisk kriminalitet et alvorligt brud. Det straffes tilsvarende alvorligt.

Vi kan dog ikke give en fælles definition af straf for økonomisk kriminalitet, da straffen varierer inden for de forskellige underkategorier – som f.eks. underslæb, skatte- og momssvig og hvidvask.

Eksempler på økonomisk kriminalitet

Økonomisk kriminalitet bliver jævnligt dækket i medierne. Her er f.eks. en tidligere formand for Julehjælpen dømt for at svindle 600.000 kroner til sig selv.

Og her er en mand dømt for at svindle statskassen for 31 millioner kroners moms.

Og denne mand blev dømt for at lade sit VVS-firma være mellemstation for hvidvask af over 41 millioner kroner.

Advokat/forsvarer til økonomisk kriminalitet

Forsvarsadvokaterne Dickmeiss har stor erfaring med sager om økonomisk kriminalitet. Vi har repræsenteret en lang række forskellige typer klienter, og vi ved, hvad man skal fokusere på i de enkelte kategorier inden for økonomisk kriminalitet.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for hjælp i din sag.