Søg
Close this search box.

Case

Betinget straf for vold mod politimand

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Betinget straf for vold mod politimand

Tiltalte erkendte at have slået og sparket betjent
En person var tiltalt for at have slået en politibetjent med knytnæve i ansigtet, sparket ham på benene og have sagt ukvemsord til nogle betjente. Den tiltalte erkendte, at han måske havde slået og sparket betjenten og måske nok sagt nogle ukvemsord til betjentene, men gjorde gældende, at dette var sket som følge af, at han af betjentene var blevet udsat for overdreven magtmisbrug, herunder udsat for peberspray. Retten tilsidesatte den tiltaltes forklaring, og lagde betjentenes forklaringer til grund.
Anklageren forlangte ubetinget fængselsstraf.
Anklagemyndigheden påstod den tiltalte idømt en ubetinget fængselsstraf bl.a. under henvisning til at den tiltalte tidligere var dømt for vold. Endvidere anførte man, at den nye lov ændring der trådte i kraft den 1/5-2015, om øvet anvendelse af samfundstjeneste som alternativ til ubetinget fængselsstraf, ikke skulle finde anvendelse på sager om vold mod politiet.
Retten fulgte forsvarerens synspunkt og idømte 60 dages betinget fængsel
Forsvarsadvokat Dickmeiss anførte, at sagen efter en konkret vurdering, herunder særlig tiltaltes personlige forhold – og uanset at udgangspunktet i sådanne sager er en ubetinget fængselsstraf – burde afsluttes med en betinget dom. Retten fulgte forsvarerens synspunkt og idømte den tiltalte 60 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

Advokatfirmaet Dickmeiss har kontor i Odense og hjælper dagligt mange med spørgsmål vedrørende familiesammenføring og opholdstilladelse.

Del indlæg