Søg
Close this search box.

Case

Byrettens dom i sag om frihedsberøvelse omstødt

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Byrettens dom i sag om frihedsberøvelse omstødt

Byrettens dom omstødt i sag, hvor mand var tiltalt for at have holdt en kvinde fanget i mere end 1 måned

Advokat Dickmeiss fik en klient frifundet i en sag, hvor manden var tiltalt for at have holdt en kvinde frihedsberøvet i mere end 1 måned.
Manden var tiltalt for at have frihedsberøvet en kvinde i mere end 1 måned og udnyttet hende økonomisk samt at have udøvet vold, ulovlig tvang og fremsat trusler mod hende. I byretten var manden blevet idømt 3 års fængsel og udvist af Danmark for bestandigt.
Landsretten frifandt manden for frihedsberøvelse
Østre Landsret frifandt manden for at have frihedsberøvet kvinden, udøvet ulovlig tvang og udnyttet hende økonomisk, og dømte ham alene for vold i to tilfælde samt trusler. Manden blev idømt 6 måneders fængsel og blev betinget udvist.
Østre Landsret lagde ved deres afgørelse vægt på, at kvinden i den periode hun havde opholdt sig hos manden, havde haft rig mulighed for at søge hjælp, bl.a. i forbindelse med, at manden og kvinden færdedes rundt omkring i byen. For så vidt angår tiltalen om at manden havde udnyttet kvinden økonomisk frifandt landsretten manden herfor, idet landsretten lagde til grund, at kvinden havde foretaget de forskellige økonomiske dispositioner i tiltro til at parret skulle have en fremtid sammen, og at hun ikke havde modsat sig mandens udsagn eller forslag. Uanset at dispositionerne for en umiddelbar betragtning kunne synes ufornuftige, fandt landsretten ikke grundlag for at antage, at de ikke var sket af egen fri vilje.
Advokat Dickmeiss er meget tilfreds med Østre Landsrets dom. ”Der var ikke tale om, at manden fysisk havde indespærret eller tilbageholdt kvinden, og landsretten skulle tage stilling til om det psykiske pres, som manden havde udsat kvinden for, kunne udgøre en frihedsberøvelse. Dette fandt landsretten ikke. Det havde været en vidtrækkende fortolkning af begrebet frihedsberøvelse, hvis landsretten havde fundet, at der var tale om en frihedsberøvelse, når kvinden har færdes i det offentlige rum og har kunne bede andre mennesker om hjælp, uanset hun måtte være udsat for et psykisk pres.”
Betinget udvisning af Danmark
Manden var påstået udvist af Danmark og Advokat Dickmeiss er på mandens vegne særligt glad for, at landsretten alene udviste ham betinget, så han kan blive i Danmark.
Manden har siden anholdelsen den 1. oktober 2015 og frem til domsafsigelsen i landsretten været varetægtsfængslet – svarende til en periode på 17 ½ måned. Da varetægtsfængslingen således har varet længere end den fængselsstraf manden blev idømt, vil jeg nu søge om erstatning for den frihedsberøvelse, han selv har været udsat for, oplyser Advokat Dickmeiss.

Advokatfirmaet Dickmeiss har kontor i Odense og hjælper dagligt mange med spørgsmål vedrørende familiesammenføring og opholdstilladelse.

Del indlæg