Søg
Close this search box.

Case

Dyrevelfærd – Bøde til leder af grisefarm

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Dyrevelfærd – Bøde til leder af grisefarm

Forsvarsadvokat Dickmeiss var forsvarer for en person, der var daglig leder på en grisefarm. Han var tiltalt for i flere tilfælde at have vanrøgtet grisene ved ikke at passe dem forsvarligt. Sagen vedrørte forhold begået i 2010 og 2011 og som blev konstateret i forbindelse med et uanmeldt besøg fra veterinærmyndighederne.
Dømt på baggrund af fotos
Den daglige leder kunne ikke erkende forholdene, men han blev dømt blandt andet på baggrund af fotos optaget af den kontrollerende dyrlæge fra veterinærmyndigheden og hans forklaring i retten.
Bøden blev væsentligt reduceret
I forhold til den nedlagte påstand fra anklagemyndigheden blev den idømte bøde væsentligt reduceret og statskassen blev pålagt at afholde sagens omkostninger, idet sagen havde haft en meget lang sagsbehandlingstid, som ikke kunne bebrejdes den tiltalte.
Chauffør idømt en mindre bøde
I samme sag var forsvarsadvokat Dickmeiss forsvarer for en chauffør, der var tilfalt for i 2011 at have mishandlet nogle grise ved at have kørt med nogle grise, der var så syge, at de ikke var egnet til transport. Chaufføren blev dømt, men henset til den lange sagsbehandlingstid, der ikke skyldtes hans forhold, blev han idømt en mindre bøde end påstået af anklagemyndigheden og statskassen blev pålagt at holde sagens omkostninger

Advokatfirmaet Dickmeiss har kontor i Odense og hjælper dagligt mange med spørgsmål vedrørende familiesammenføring og opholdstilladelse.

Del indlæg