Søg
Close this search box.

Case

Facebook – Frifindelse for racisme

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Facebook – Frifindelse for racisme

Forsvarsadvokat Dickmeiss var forsvarer for en person, som var tiltalt for at have overtrådt racismeparagraffen i straffeloven (§ 266b) ved på Facebook i en lukket profil at have delt et opslag, der kunne opfattes racistisk. Den tiltalte nægtede forholdet, idet hun ikke anså opslaget for værende racistisk.
Satirisk udsagn
Forsvarsadvokat Dickmeiss gjorde gældende, at der ikke var tale om en racistisk udtalelse, der var strafbar, men et satirisk udsagn, der ikke på en direkte måde var forhånende eller nedværdigende over for en bestemt trosretning. Som følge heraf opfyldte udsagnet ikke det grovhedskriterie der kræves, for at en udtalelse kan anses som værende racistisk og dermed en strafbar handling.
Lukket Facebook profil
Herudover anførte forsvarsadvokat Dickmeiss, at det ikke er strafbart at dele et opslag på en lukket Facebook-profil, idet dette ikke kan anses for at være en offentlig gengivelse af et udsagn til en videre kreds. Endelig blev det gjort gældende, at den tiltalte ikke havde det fornødne forsæt, idet hun ikke anså udtalelsen for at være racistisk.

Retten frifandt den tiltalte, idet man ikke fandt udsagnet racistisk, men et satirisk udsagn, der ikke på en direkte måde nedværdigede eller forhånede en bestemt trosretning.

Advokatfirmaet Dickmeiss har kontor i Odense og hjælper dagligt mange med spørgsmål vedrørende familiesammenføring og opholdstilladelse.

Del indlæg