Søg
Close this search box.

Case

Frifindelse for røveri

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Frifindelse for røveri

Østre Landsret skulle behandle en sag, hvor to personer var tiltalt for at have begået røveri ved at have indfundet sig i en persons lejlighed, og der have udøvet vold mod ham og frataget ham penge og nogle genstande.
I byretten var begge de tiltalte blevet dømt. Advokat Dickmeiss var forsvarer for den ene af de tiltalte. Den tiltalte som advokat Dickmeiss ikke repræsenterede forklarede, at lejlighedens beboer skyldte ham nogle penge og at de to tiltalte sammen tilfældigt en aften var taget ud til den pågældende person for at opkræve ham pengene. Han forklarede endvidere, at han via terrassedøren alene var gået ind i lejligheden og havde – efter at være blevet skubbet af lejlighedens beboer – udøvet vold mod ham.
Han oplyste, at den anden tiltalte ikke kendte til gældsforholdet og ikke foretog sig noget aktivt under besøget. Han bestred, at der var blevet taget noget fra lejligheden. Den anden tiltalte – den som advokat Dickmeiss var forsvarer for – forklarede, at han først var kommet hen til terrassedøren da volden af den anden tiltalte var blevet udøvet og han vidste i øvrigt ikke noget nærmere om det påståede gældsforhold.
Han bestred ligeledes, at der var blevet taget noget fra lejligheden. Personen der boede i lejligheden nægtede at afgive forklaring i retten, og retten tillod, at den forklaring som han havde afgivet til politiet, blev læst op i retten. I denne forklaring bestred han, at han skyldte den ene tiltalte penge og forklarede endvidere, at denne tiltalte havde slået ham og at begge de tiltalte herefter havde rodet i hans ting og frataget ham nogle penge og forskellige genstande.
På baggrund af bevisførelsen fandt en enig landsret den tiltalte, der havde udøvet volden, skyldig og idømte ham 1 års fængsel.
For så vidt angik den anden tiltalte, fandt 4 af rettens 6 dommere ikke, at der var ført det for domfældelse fornødne bevis, mens 2 dommere fandt grundlag for at domfælde. I overensstemmelse med flertallet afgørelse blev den tiltalte, som advokat Dickmeiss var forsvarer for, herefter frifundet.

Advokatfirmaet Dickmeiss har kontor i Odense og hjælper dagligt mange med spørgsmål vedrørende familiesammenføring og opholdstilladelse.

Del indlæg