Søg
Close this search box.

Case

Vold mod dørmand – slap med betinget fængsel

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Vold mod dørmand – slap med betinget fængsel

Dørmænd nyder i henhold til straffeloven en særlig beskyttelse, idet det anses som en skærpende omstændighed, når vold er begået mod en dørmand. Som følge heraf er udgangspunktet, at vold mod en dørmand skal takseres strengere end almindelig vold mod sagesløse, og som udgangspunkt skal koste ubetinget fængsel. Strafniveauet for et knytnæveslag mod en dørmand ligger på 40-50 dages ubetinget fængsel.

Forsvarsadvokat Dickmeiss var forsvarer for en person, der var tiltalt for at have tildelt en dørmand et knytnæveslag i ansigtet. Der forelå videomateriale, der dokumenterede at det var foregået, og personen blev dømt. Under hovedforhandlingen forklarede den tiltalte nærmere om sine personlige forhold, og idet retten fandt, at den tiltalte havde så gode personlige forhold, fandtes det forsvarligt rent undtagelsesvist at gøre straffen betinget, herunder med vilkår om udførelse af samfundstjeneste og tilsyn af Kriminalforsorgen. Den dømte modtog dommen, idet det i den givne situation ansås for at være det bedst mulige udfald af sagen.

Advokatfirmaet Dickmeiss har kontor i Odense og hjælper dagligt mange med spørgsmål vedrørende familiesammenføring og opholdstilladelse.

Del indlæg