Søg
Close this search box.

Case

Er et forsvarerskifte en god ide?

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Er et forsvarerskifte en god ide?

Som forsvarer sker det en gang i mellem, at klienten vælger at skifte forsvarer. Ofte sker skiftet til en af de advokater som de kender fra pressen. Klienten tror, at de så får en bedre forsvarer. Men er det rigtigt?
Nej, ikke nødvendigvis.
Jeg har lige har været ude for, at 2 klienter i samme sagskompleks som valgte at skifte forsvarer, fortrød deres valg og vendte tilbage til mig. Den ene klient håbede, at han kunne opnå et bedre resultat end hvad han var blevet dømt til i byretten. Imidlertid endte dommen i landsretten med, at man stadfæstede den dom han havde fået i byretten. Så det fik han ikke noget ud af. Da han stadig havde brug for hjælp efter landsrettens dom, bad han igen mig hjælpe ham, idet han ikke følte, at hans forsvarer havde tid til ham.
Den anden klient skiftede forsvarer, og sagen blev efter første retsmøde udsat på advokatens begæring. Dette indebar, at sagens behandling i retten blev forsinket bl.a. fordi det ikke var muligt at finde et tidspunkt, hvor advokaten kunne møde til et nyt retsmøde. Klienten ønskede at få en afslutning af sin sag og skiftede så tilbage til mig, hvorefter sagen hurtigt kom for retten og sagen blev afsluttet. Det viste sig, at årsagen til at sagen oprindeligt blev udsat ingen indflydelse havde på dommens resultat, og sagen kunne have være afgjort i første retsmøde.
Som et lille kuriosum kan det oplyses, at jeg også var forsvarer for en 3. person i sagen. Denne person holdt fast i mig som forsvarer gennem hele forløbet og fik sin sag afgjort hurtig og med det bedste resultat.
Så det er ikke altid en fordel for klienten at skifte forsvarer, hvis man i øvrigt har et godt samarbejde med sin forsvarer.
En ny advokat vil ikke nødvendigvis opnå et bedre resultat, en ny advokat vil måske ikke have den nødvendige tid til dig – også efter dom – og ofte vil det være forbundet med en længere sagsbehandlingstid, hvis man vælger en ny forsvarer midt i forløbet.

Advokatfirmaet Dickmeiss har kontor i Odense og hjælper dagligt mange med spørgsmål vedrørende familiesammenføring og opholdstilladelse.

Del indlæg