Søg
Close this search box.

Case

Højesteret har godkendt, at en lejer skal smides ud af sit lejemål

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Højesteret har godkendt, at en lejer skal smides ud af sit lejemål

Højesteret har den 1. maj 2018 afsagt dom i en principiel sag, hvor Højesteret har godkendt, at en lejer i et almennyttiglejemål i Vollsmose kan smides ud, som følge af, at hendes søn havde deltaget i nogle optøjer mod politiet i Vollsmose.

Det principielle i sagen var, om udlejeren kunne smide lejeren ud af sit lejemål, når stedet for, hvor optøjerne fandt sted, var beliggende i en anden boligafdeling i Vollsmose, end den boligafdeling, hvor lejemålet var beliggende. Højesteret godkendte ophævelsen, og fandt ikke, at der var noget til hinder for, at udlejeren kunne smide lejeren ud af sit lejemål, selvom stedet optøjerne var beliggende i en anden boligafdeling, end der hvor lejemålet var beliggende. Højesteret fandt, at der var den fornødne tilknytning mellem stedet, hvor optøjerne fandt sted og lejemålet, idet adfærden var begået i det boligområde (Vollsmose), hvor lejemålet var beliggende.

Advokat Vilhelm Dickmeiss, der førte sagen for lejeren, udtaler:
”Jeg er bekymret for lejernes retsstilling efter den afsagte dom. Nu er det slået fast, at en lejer kan smides ud af sin bolig som følge af en udvist adfærd, der er begået i det boligområde, hvor lejemålet er beliggende, hvilket er en svækkelse af lejerens retsstilling. Det skaber usikkerhed for lejerne, om deres retsstilling og kan resultere i vilkårlighed. Nu har udlejere adgang til at ophæve en lejers lejemål, såfremt en lejer eller en fra dennes husstand har begået en handling i det boligområde hvor lejemålet er beliggende, også selvom handlingen er begået langt fra det sted, hvor lejemålet er beliggende og i en anden boligafdeling.

Dette er ganske vidtrækkende. Der er behov for, at der fastsættes nogle klare retningslinjer for, hvor langt denne adgang skal udstrækkes.”[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1525290070674{padding-bottom: 300px !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column_text]

Indslag på TV2 Fyn

https://www.tv2fyn.dk/ugens-gaester/familie-smides-pa-gaden-advokat-er-skuffet?autoplay=1?v=0_mbimeva9

Advokatfirmaet Dickmeiss har kontor i Odense og hjælper dagligt mange med spørgsmål vedrørende familiesammenføring og opholdstilladelse.

  • Forside
  • Nyheder
  • Højesteret har godkendt, at en lejer skal smides ud af sit lejemål

Del indlæg