Søg
Close this search box.

Case

Frifindelse for blufærdighedskrænkelse

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Frifindelse for blufærdighedskrænkelse

Advokat Dickmeiss var forsvarer for en person, der som lærer blev tiltalt for at have krænket blufærdigheden hos 2 elever ved at fremsætte udtalelser omkring, at de var homoseksuelle samt at have befølt eleverne på brystkassen og klemt fast om den enes brystvorter.

Klienten nægtede sig skyldig, idet han gjorde gældende, at udtalelserne vedrørende, at eleverne var homoseksuelle, var sagt som en joke i den jargon, som undervisningen foregik i. For så vidt angår befølingerne oplyste tiltalte, at han havde taget eleverne på skuldrene og måske hændeligt havde rørt deres brystparti. Befølingerne var sket i forbindelse med, at eleverne sad og spillede computer og havde hørebøffer på og derfor ikke kunne høre, hvad han sagde, hvorfor det var nødvendigt at røre eleverne fysisk for at få deres opmærksomhed.

De pågældende 2 elever afgav forklaring i retten og retten fandt herefter ikke, at den tiltalte havde begået noget strafbart, idet den fremsatte udtalelse skulle ses i den sammenhæng den var fremsat, ligesom befølingerne var sket som led i at få kontakt til eleverne i en undervisningssituation, hvor eleverne var optaget af et computerspil og sad med hørebøffer på.

Klienten blev herefter frifundet.

Advokatfirmaet Dickmeiss har kontor i Odense og hjælper dagligt mange med spørgsmål vedrørende familiesammenføring og opholdstilladelse.

Del indlæg