Søg
Close this search box.

Case

Frifindelse af 16-årig for vold

Advokat Dickmeiss var forsvarer for en dreng på 16 år, der var tiltalt for sammen med 3 andre unge drenge at have overfaldet en dreng ved at have løbet ham op og tildelt ham slag og spark, mens han lå ned.

Den dreng, som advokat Dickmeiss var forsvarer for, forklarede, at han for at forsvare sin kammerat havde gået ind og skubbet til den dreng, der senere blev overfaldet.

Så overfaldet på 10 meters afstand

Drengen stak af efter at være blevet skubbet, hvorefter en gruppe andre unge drenge løb efter ham og overfaldt ham. Drengen havde løbet ca. 200 meter, før han blev overfaldet fra det sted, hvor han i første omgang blev skubbet.

Den dreng, som advokat Dickmeiss var forsvarer for, forklarede, at han var løbet efter gruppen for at se, hvad der skete, og han stod ca. 10 meter fra det sted, hvor drengen blev overfaldet. Han havde ikke deltaget i overfaldet eller i øvrigt tilsluttet sig dette. Han havde ikke forsøgt at stoppe det. Der var ingen vidner, der forklarede, at advokat Dickmeiss’ klient deltog i overfaldet.

Utilstrækkelige beviser for medvirken

Retten fandt det ikke for bevist, at den dreng, som advokat Dickmeiss var forsvarer for, kunne dømmes for at have deltaget i overfaldet.

At han tidligere havde skubbet til den dreng, der senere blev overfaldet, samt løbet efter gruppen, der forfulgte drengen og befandt sig ca. 10 meter fra overfaldelsesstedet, var ikke tilstrækkeligt til, at retten fandt det for bevist, at han havde deltaget eller tilsluttet sig overfaldet.

Som følge heraf blev han frifundet for i forening med andre gerningsmænd at have overfaldet den forurettede og skal altså ikke dømmes for vold.

Del indlæg