Søg
Close this search box.

Case

15-årig sigtet for manddrab – nedsat straf

Forsvarsadvokat Niclas Turan Kandemir var forsvarer for en 15-årig ung mand, der var sigtet for forsøg på manddrab ved at overfalde en anden ung mand med en jagtkniv og have stukket ham i brystregionen. 

Advokat Kandemirs bistand under efterforskningen har medført, at sigtelsen for forsøg på manddrab blev frafaldet, og der alene blev rejst tiltale for grov vold, jf. straffelovens § 245. 

Kandemir foreslår nedsat straf – retten enig

Efter bevisførelsen påstod anklagemyndigheden en ubetinget fængselsstraf på 1 år og 3 måneder samt udvisning af Danmark.

Forsvarsadvokat Kandemir nedlagde påstand om en fængselsstraf på maksimalt 6-8 måneder, hvoraf en stor del efter rettens skøn skulle være betinget, og at der skulle ske frifindelse for påstanden om udvisning, subsidiært at der alene meddeles en advarsel. 

Retten var mest enig med forsvarer Kandemir og idømte klient til fængselsstraf i 9 måneder. Heraf skulle 3 måneder afsones og resten, d.v.s. 6 måneder, gøres betinget af, at klient ikke begår noget strafbart i 2 år og skal efterkomme eventuel afgørelse fra Ung- domskriminalitetsnævnet.

Der var således tale om en kombinationsdom, og fordi klienten havde været varetægtsfængslet i ca. 2 1⁄2 måned, ansås hans ubetingede del af straffen for at være udstået, og han blev løsladt samme dag efter dommens afsigelse.

Del indlæg