Case

OB-fan frifundet for grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden

I forbindelse med OB’s kamp mod AGF i 2018 blev 30 OB-fans anholdt for at have forstyrret den offentlige ro og orden ved at have forsøgt at indlede slagsmål mod AGF-fans i Nørregade.

Efterfølgende blev 20 OB-fans tiltalt for overtrædelse af straffelovens §134a. Advokat Dickmeiss var forsvarer for 1 af de tiltalte. I byretten blev de 19 dømt, herunder den person, som advokat Dickmeiss var forsvarer for. 2 af de domfældte, herunder advokat Dickmeiss’ klient, ankede sagen til Landsretten med påstand om frifindelse.

Fælles fanmarch til stadion – pludselig opstået uro

Den person, som advokat Dickmeiss var forsvarer for, forklarede, at han sammen med en gruppe OB-fans gik fra et værtshus på Thomas B. Thriges Gade igennem Nørregade mod James Dean, idet de skulle gå fælles fanmarch til stadion.

Han gik bagerst i gruppen, og i Nørregade opstod der pludselig uro, herunder brag fra kanonslag. OB-fansene løb mod Østre Stationsvej, og rent instinktivt fulgte advokat Dickmeiss’ klient med.

OB-fansene blev efterfølgende anholdt i Kongens Have. Ved anholdelsen af personerne blev flere fundet i besiddelse af elefanthuer, tandbeskyttere og romerlys. Advokat Dickmeiss’ klient blev ikke fundet i besiddelse af sådanne genstande.

Blandt flere af de tiltalte var der messenger-beskeder, som vidnede om, at man havde planlagt at skulle slås mod AGF-fansene.

Ingen beviser for deltagelse i- og kendskab til- uroligheder

Advokat Dickmeiss’ klient var ikke deltager i disse messenger-tråde. I Landsretten gjorde advokat Dickmeiss gældende, at det ikke var bevist, at hans klient havde deltaget i urolighederne eller vidst, at der skulle ske en konfrontation mod AGF-fansene.

Der var ingen vidneforklaringer, der belastede advokat Dickmeiss’ klient, og Landsretten fandt med stemmerne 5 – 1, at der ikke var tilstrækkeligt grundlag for at anse det for bevist, at han havde tilsluttet sig den gruppe, der forsøgte at indlede slagsmål mod AGF-fansene.

På denne baggrund blev han frifundet.

Den anden person, der også havde anket sagen, blev dømt, idet Landsretten lagde vægt på, at han havde været deltager i en af messenger-trådene. Derfor fandt man ikke, at han havde været uvidende om den forestående konfrontation mod AGF-fansene, og han fik 30 dages betinget fængsel.

  • Forside
  • Nyheder
  • OB-fan frifundet for grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden

Del indlæg

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for at give dig den bedste gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger, eller du klikker på "Accepter" nedenfor, så samtykker du til dette.

Luk