Søg
Close this search box.

Case

Frifindelse for overtrædelse af knivloven og våbenloven

Advokat Dickmeiss var forsvarer for en person, der var tiltalt for at have overtrådt knivloven og våbenloven ved på offentligt sted uden anerkendelsesværdigt formål at have været i besiddelse af en foldekniv, ligesom han blev fundet i besiddelse af en økse.

Foldekniv skulle bruges til at skære gips

Personen var på vej hen til en kammerat, hvor han skulle hjælpe med at lave et badeværelse. Da han blev stoppet af politiet, blev han fundet i besiddelse af en foldekniv i sin bukselomme. Han forklarede, at foldekniven skulle bruges til at skære gips i forbindelse med renovering af kammeratens badeværelse.

Herudover blev han fundet i besiddelse af en økse, der lå i hans bil på gulvet ved passagersædet. Han forklarede, at han netop havde afhentet øksen i sit sommerhus og skulle bruge øksen til at kløve brænde i sit kolonihavehus, hvor han boede.

Tidligere ansat i byggebranchen – ven var banderelateret

Personen var ansat i byggebranchen og var for knap 10 år siden tidligere dømt for at have været i besiddelse af en foldekniv. Personens ven, der skulle have badeværelset renoveret, var banderelateret og politiet var i færd med at foretage en ransagning, da advokat Dickmeiss’ klient kom til stedet, hvorefter han blev eftersat af politiet og standset og fundet i besiddelse af kniven og øksen.

Under sagen afgav en politibetjent forklaring. Betjenten forklarede, at de havde fundet kniven og øksen hos den tiltalte og kunne bekræfte, at tiltaltes ven på gerningstidspunktet var i gang med at få renoveret sit badeværelse.

Anklagemyndigheden løfter ikke bevisbyrden

På denne baggrund fandt retten ikke, at anklagemyndigheden havde løftet bevisbyrden for, at den tiltalte ikke havde haft et anerkendelsesværdigt formål ved at besidde kniven.

For så vidt angår øksen fandt retten det ikke bevist, at denne var medtaget som et våben, hvorfor det ikke var ulovligt, at han var i besiddelse af den.

Herefter frifandt retten den tiltalte for begge forhold.

Del indlæg