Søg
Close this search box.

Case

Frifindelse for vold på grund af nødværge

Forsvarsadvokat Niclas Turan Kandemir var forsvarer for en ung mand, der var sigtet for vold, jf. straffelovens § 244, idet han havde tildelt en anden person flere knytnæveslag i ansigtet, hvilket medførte, at personen mistede bevidstheden, faldt og fik behandlingskrævende skader i ansigtet.

Efter bevisførelsen påstod anklagemyndigheden en ubetinget fængselsstraf på mellem 3-5 måneder på grund af skaderne hos vedkommende.

Forsvarsadvokat Niclas Turan Kandemir nedlagde påstand om frifindelse og gjorde gældende, at der var tale om nødværge, jf. straffelovens § 13.

Retten enig med Kandemir og dømmer frifindelse

Retten var enig med forsvarer Kandemir i, at der var tale om lovlig nødværge, jf. straffelovens § 13, stk. 1 og stk. 2, idet den forurettede selv pludseligt og uvarslet greb ind i et håndgemæng, hvorved han selv har givet anledning til den nødværge, tiltalte har foretaget.

Som følge heraf beslutter Retten, at der skulle ske frifindelse, og at Statskassen skal betale sagens omkostninger.

Odense, maj 2021

Del indlæg