Søg
Close this search box.

Case

Tyveri af elcykler

Advokat Dickmeiss var forsvarer for en klient, der var tiltalt for sammen med 3 andre at have forsøgt at begå tyveri af 4 elcykler.

Blev opdaget af forbipasserende og løb

De personer, som forsøgte at stjæle elcyklerne, blev opdaget af en forbipasserende og løb fra stedet. Advokat Dickmeiss’ klient blev anholdt tæt på gerningsstedet, da en politihund bed ham bagi, hvorefter han blev anholdt. Han nægtede at have været med til at begå tyveriet.

I retssagen nægtede han forholdet. I den forbindelse blev han foreholdt en telefonisk afhøring hos politiet, hvori han skulle have erkendt at have forsøgt at stjæle 2 elcykler. Herudover skulle han have fået udleveret en oplader til en elcykel. Han bestred at have afgivet en sådan forklaring til politiet, og at han i øvrigt havde fået udleveret en el-lader.

Manglende underskrift og afhøringer

Den pågældende politirapport var ikke underskrevet af tiltalte, og det fremgik ikke af sagens dokumenter, at han havde underskrevet at have fået udleveret en el-oplader.

I retten blev den betjent, som havde anholdt tiltalte, ikke afhørt, ligesom den betjent, der havde afhørt ham, ikke blev afhørt.

Frifindelse

På dette grundlag fandt retten det ikke bevist, at advokat Dickmeiss’ klient havde været med til at forsøge at stjæle el-cykler, hvorfor han blev frifundet.

Del indlæg