Søg
Close this search box.

Case

Dagbøder for dokumentfalsk

Advokat Dickmeiss var forsvarer for en ung mand, der var tiltalt for at have forfalsket et billede af sit pas ved at ændre på fødselsdatoen, så det fremstod, som om han var over 18 år. Han havde fremvist fotoet som bevis på, at han var over 18 år, da han forsøgte at komme ind på en natklub.

Klient erkender – tilståelsessag

Han erkendte at have begået dokumentfalsk ved at ændre på fødselsdatoen på fotoet af sit pas og have brugt det til at forsøge at komme ind på en natklub. Sagen kunne derfor fremmes som en tilståelsessag.

Advokat Dickmeiss gjorde gældende, at den unge mand skulle idømmes dagbøder og henviste i den forbindelse til en nyere dom fra Vestre Landsret. I en lignende sag blev det afgjort, at et forhold af denne karakter var af mindre strafværdighed. Sagen kunne på denne baggrund og henset til den tiltaltes unge alder og gode personlige forhold fastsættes til 20 dagbøder hver á kr. 300,-.

Statskassen betaler sagens omkostninger

Advokat Dickmeiss gjorde herudover gældende, at statskassen skulle betale sagens omkostninger, da sagen ikke burde være fremmet ved retten, men afgjort med et bødeforlæg.

Retten idømte den unge mand 20 dagbøder á kr. 300,- og bestemte, at statskassen skulle afholde sagens omkostninger.

Del indlæg