Søg
Close this search box.

Case

Frifundet for Spirituskørsel

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Frifundet for Spirituskørsel

Advokat Dickmeiss var forsvarer for en person, der var tiltalt for at have kørt bil i spirituspåvirket tilstand med en promille på over 2. Personen blev af nogle forbipasserende fundet sovende siddende bag rattet i sin bil med motoren tændt i parkeringshus.

De tog kontakt til personen, der herefter forsøgte at slukke motoren, hvorved bilen kom til at køre en smule fremad.

Personen forklarede, at han huskede, at han havde været på værtshus, hvor han på vej hjem ville kontrollere, at bilen havde den fornødne parkeringsbillet. Han husker ikke, at han havde sat sig ind i bilen eller tændt den eller at han var blevet kontaktet af nogle personer, mens han sad i bilen.

Retten fandt det ikke bevist, at personen havde ført bilen. Retten lagde til grund, at det ikke kunne afvises, at han havde sat sig ind i bilen for at sove før han ville tage en taxa hjem, og at han for at holde varmen havde tændt bilen.

Retten fandt ikke, at det forhold, at han havde tændt bilen, og at den havde bevæget sig en smule fremad, da han forsøgte at slukke den, kunne betragtes som en kørsel og derfor var der ikke tale om spirituskørsel.
Som følge heraf frifandt retten den pågældende person.

Læs om straffen for spirituskørsel, og læs en anden sag, hvor vi har været advokat for klient sigtet for spirituskørsel.

Del indlæg